keskiviikko 11. tammikuuta 2012

PANNUKAKKU


Elämä on tässä ja nyt. 

Arki on hyvä juttu. 
Peruspilarit ovat tärkeitä. 
Downshiftaa siis!
Downshiftaus on vähän kummallinen termi, ja siitä kai siksi saakin sisällön monenmoisille tarkoituksille. Helposti downshiftaus kai  mielletään vain tekemisen karsimiseksi - että ollaan aiempaa enemmän tekemättä mitään, tai tehdään vähän. Ehkä se sitten sitä tarkoittaakin.
Mutta ehkä voi downshiftata myös hiljentämällä muuta sähellystä ja vipellystä - ja keskittämällä tarmoa tekemiseen: ruuanlaitto voi luullakseni olla downshiftausta, siinä missä siivouskin. Esim. jos vastakohta on vaikka työn kiireiden keskellä juokseminen, tapaamisesta toiseen kiiruhtäminen ja sensellainen.
Sen vastapainoksi keskeisiksi jutuiksi perusjuttuihin keskittäminen,
kodin jutut, perus ruoka, perus arki, perus kaikki. 
Ja perus meaning tosihyvä.

Kotimaisessa Sooloilua-elokuvassa Kristiina Elstelän näyttelemä vanhempi rouva neuvoo nuorta naista: kun kaikki menee pieleen, paista pannukakku. Ja perustelee tätä sillä että tällä tavoin saa kriisin keskellä jotain konkreettista aikaan, ja saa samalla syödäkseen. 
Kriisejä tai ei, olen huomannut että kiisselin tekeminen toimii samalla tavalla; aikaansaamattoman tunteen keskellä tulee voittajaolo, kun saa tehtyä kauniin, kiiltävän kiisselin, joka vielä pulppuaa aitoja makuja ihanista marjoista.  Tai smoothien tekeminen. Ja smoothie on vielä helpompi tehdä kuin kiisseli tai pannukakku. 


Rauhassa vaan.


Begreppet downshifta har fått en massa olika betydelser,
och vet inte riktigt hur man ska använda begreppet rätt; men för mig betyder downshifting att ta det lite lugnare,
göra lite mindre, men också att lämna bort onödiga saker och att syssla med något äkta. Som att laga god mat, och till och med att städa. Men inte med stress. 
- Att göra vanliga saker,
och att njuta av vardagen. 
Ha det bra, ta det lugnt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti